Βιωσιμότητα

και

Καινοτομία

H Φάρμα Ελασσόνας για ακόμα μία φορά καινοτομεί και δημιουργεί το 1ο κρεοπωλείο συσκευασμένου κρέατος υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κρεοπωλείο όπου η αισθητική συναντά την ποιότητα και η παράδοση τις σύγχρονες τάσεις διατροφής.

Το κρεοπωλείο- κόσμημα θα λειτουργήσει στην ιστορική αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη η οποία ανοίγει τις πύλες της τον Οκτώβριο του 2022 και πρόκειται να  αποτελέσει έναν από τους πιο δυνατούς γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για τη Φάρμα

Η Φάρμα μας βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, του βουνού των Θεών και φέρνει στο τραπέζι ελληνικά κρέατα μοναδικής ποιότητας καλύπτοντας τη λαχτάρα των ανθρώπων για θείες γεύσεις. Το απόλυτα φυσικό περιβάλλον, ο σεβασμός στα ζώα, η σχέση εμπιστοσύνης με τους κτηνοτρόφους και η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής εξασφαλίζουν τις υψηλότερες προδιαγραφές σε κάθε προϊόν, σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Στρατηγική From Farm to Fork

Η Φάρμα Ελασσόνας συντάσσεται με τη στρατηγική ‘’From farm to fork’’,  μία από τις βασικές δράσεις  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και εναρμονίζεται πλήρως  με τους στόχους που θέτει η ευρωπαϊκή επιτροπή για ένα βιώσιμο μέλλον.

Συγκεκριμένα οι στόχοι μας:

 1. Eξασφάλιση οικονομικά προσιτών και θρεπτικών προϊόντων χωρίς υπέρβαση των ορίων του πλανήτη
 2. Προσφορά εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών κρεάτων
 3. Μείωση της χρήσης αντιμικροβιακών φαρμάκων
 4. Μείωση της σπατάλης φαγητού
 5. Ευζωία των ζώων

Ευζωία των Ζώων

Τα ζώα μας προέρχονται από:

 • Κοπάδια ελευθέρας βοσκής που διαβιούν σε βοσκοτόπια όπου η βιοποικιλότητα της χλωρίδας και τα γεμάτα αντιοξειδωτικές ουσίες βότανα της ελληνικής γης έχουν ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό κρέας. Τα ζώα ελευθέρας βοσκής αποδεδειγμένα προστετεύουν τη βιοποικιλότητα ανανεώνοντας τη γή με τη βόσκησή τους. Επίσης το ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την εκτατική βόσκηση,σύμφωνα με έρευνες είναι σχεδόν αμελητέο με μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον.
 • Εκτροφή σε ειδικά διαμορφωμένες σταβλικές εγκαταστάσεις στις οποίες υλοποιείται πρόγραμμα best practices αναφορικά με τη διαβίωση, τη διατροφή και τη σφαγή με την επιστημονική καθοδήγηση της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Βιώσιμη πολιτική

Η Φάρμα Ελασσόνας με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και έχοντας υπόψη τις μακροπρόθεσμες πολιτιστικές αλλαγές που προϋποθέτει η έννοια της βιωσιμότητας στρέφει την προσοχή της σε μια καθαρά βιώσιμη πολιτική.

 1. Στα πλαίσια της στρατηγικής της ανάπτυξης και της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης των αποβλήτων της, έχει ξεκινήσει η κατασκευή ολοκληρωμένης μονάδας παραγωγής βιοαερίου από την αερόβια χώνευση μίγματος πρώτων υλών που προέρχονται τόσο από στερεά απόβλητα της ίδιας της εταιρίας όσο και από στερεά απόβλητα και προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.
 2. Η Φάρμα Ελασσόνας επενδύει επίσης σε βιώσιμες συσκευασίες με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην ατμόσφαιρα. Η νέα γραμμή μορφοποίησης χάρτινου περιέκτη και άμεσης συσκευασίας κρέατος και κρεατοσκευασμάτων βοηθά στην ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού έως και 90%. Η εταιρία δεσμεύεται να συμβάλει στη μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού θέτοντας τη βιομηχανία σε  βασικό πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης

Π.Ο.Π. προϊόντα

Η Φάρμα Ελασσόνας είναι η μοναδική πιστοποιημένη σφαγειοτεχνική εγκατάσταση για την εμπορία και τη σφαγή των προϊόντων αρνάκι και κατσικάκι Π.Ο.Π. Ελασσόνας.

Οι σπάνιες αυτές φυλές είναι μοναδικές στον κόσμο, παράγονται με ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές και δίνουν κρέατα υψηλής ποιότητας, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οποίων οφείλονται στην ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής περιοχής.

Χαρακτηριστικά: To κρέας των ζώων αυτών είναι τρυφερό, χυμώδες με χαρακτηριστικό άρωμα και ευχάριστη οσμή. ‘Εχουν χαμηλό συνολικό ποσοστό λίπους, μεγαλύτερη αναλογία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων σε σχέση με άλλα αρνάκια/κατσικάκια και περισσότερο λινολενικό οξύ.

Η διατροφή τους στηρίζεται αποκλειστικά στο μητρικό γάλα.

Η βόσκηση των κατσικιών και των προβάτων γίνεται σε μία οριοθετημένη ορεινή και ημιορεινή γεωγραφική ζώνη . Το 60% της έκτασης είναι βοσκότοποι που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία χόρτων, βοτάνων και αρωματικών φυτών.

Παγκόσμιες Βραβεύσεις των Προϊόντων της Φάρμας μας στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης & ποιότητας iTi

Η Φάρμα Ελασσόνας έχει λάβει βραβείο ανώτερη γεύσης και ποιότητας για τα προϊόντα:

 • Μπούτι με οστό από κατσικάκι Π.Ο.Π. και
 • Παϊδάκι αρνίσιο Π.Ο.Π

 

στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης του International Taste Institute.

Η τιμητική διάκριση επιβραβεύει τις συνεχείς προσπάθειες της ‘’Φάρμα Ελασσόνας’’ για την παροχή στους καταναλωτές προϊόντων υψηλού, ποιοτικού και γευστικού επιπέδου όπως πιστοποιείται από καταξιωμένους Chefs & Sommeliers.

Με την βράβευσή μας αισθανόμαστε περηφάνια αλλά και υποχρέωση να συνεχίσουμε με αφοσίωση ώστε να προσφέρουμε διαρκώς νέες και εξελιγμένες προτάσεις διατροφής.

Συσκευασίες (αισθητική &ποιότητα) /Πλεονεκτήματα συσκευασμένου κρέατος

 • Χάρτινες πρωτοποριακές ανακυκλώσιμες συσκευασίες
 • Χαρτί από υπεύθυνα διαχειρίσιμες πηγές
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
 • Εγγύηση φρεσκάδας
 • Όχι στη σπατάλη φαγητού
 • Ελκυστικές συσκευασίες
 • Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος
 • Έως και 90% μείωση χρήσης πλαστικού

 

***Συσκευασίες MAP/VACUUM/SKIN

Ανάλογα με το είδος και τις ιδιαιτερότητες του κάθε κομματιού κρέατος επιλέγεται προσεκτικά η κατάλληλη συσκευασία και οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής και θερμοκρασίας αποθήκευσης. Ως αποτέλεσμα έχουμε την παράταση στη διάρκεια ζωής των προϊόντων με απόλυτα φυσικό τρόπο και την εγγύηση φρεσκάδας και ασφάλειας.