Κοκορέτσι

Το κοκορέτσι είναι ένα έδεσμα με μακρόχρονη πορεία και καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, όπως μας αποκαλύπτεται από αναφορές στα έργα του Ομήρου.

Παρασκευή
Συσκευασία
Ποιότητα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

Οι έμπειροι τεχνίτες της Φάρμας Ελασσόνας κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του κοκορετσιού. Τα εντόσθια τυλίγονται περίτεχνα με έντερα από αρνάκια της Φάρμας Ελασσόνας και δημιουργούν με αγάπη και υπομονή ένα προϊόν που υπόσχεται έντονες γευστικές συγκινήσεις.

Για την παρασκευή του κοκορετσιού μας, έχει γίνει προσεκτική καταγραφή και μελέτη πολλών συνταγών, ώστε να κουβαλάει όλα τα μυστικά της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας.

Το προϊόν τοποθετείται σε δίχτυ. Αρχικά συσκευάζεται σε ειδική σακούλα από την οποία αφαιρείται ο αέρας (συσκευασία κενού) με αποτέλεσμα να έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές προϊόν και στη συνέχεια τοποθετείται στον κύλινδρο.

Το ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ παρασκευάζεται από εξαιρετικής ποιότητας αρνάκια της Φάρμας Ελασσόνας, στις εγκαταστάσεις της οποίας υλοποιείται πρόγραμμα best practices αναφορικά με τη διαβίωση, τη διατροφή και τη σφαγή  των ζώων, με την επιστημονική καθοδήγηση της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αφαιρούμε το κοκορέτσι από τον κύλινδρο και την πλαστική σακούλα. Ψήνουμε μαζί με το δίχτυ (δε χρειάζεται απόψυξη).

-Στη γάστρα πάνω σε σχαράκι με κλειστό καπάκι, προσθέτοντας 300- 500 ml νερό (για να ενυδατώνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του ψησίματος).

-Σε ταψί τυλιγμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200° C (ανάλογα με τον φούρνο) για 1,5 – 2 ώρες

Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας ή τη λαδόκολλα-αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμη γυρίζοντάς το ώστε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.